Rytter

Rytterscreening/undervisning på hest
Undervisning og analyse af rytteren. Her kommer jeg hos jer og ser rytteren ride og laver en analyse. Ud fra analysen undervises rytteren så eventuelle skævheder rettes op. Det kan anvendes både hvis man har synlige eller kendte skævheder. Det kan også bruges som en optimering af ens opstilling og indvirkning og skal ses som et supplement til ens almindelige undervisning, hvor der er fuld fokus på rytteren og dennes indvirkning.

Rytterscreening med øvelsesinstruktion
Rytteren screenes uden hest og ud fra dette laves et træningsprogram. Programmet indeholder øvelser der skal hjælpe rytteren til at sidde mere lige og indvirke bedre. Det er både styrke, stabilitet og bevægelighed men også øvelser der er med til at styrke ens kropsbevidsthed og kropskontrol samt balancerer ens bindevævskæder så man bedre kan opretholde den korrekte opstilling.

Ridestilsanalyse
Dette er den ´store pakke´. Her laves der først en analyse af rytteren under ridning med undervisning og instruktion. Herefter screenes hesten. Her tjekkes bl.a. om rytterens udfordringer sætter sig i kroppen på hesten, men også om rytterens skævheder kunne skyldes skævheder hos hesten eller en kombi. Til sidst laves en screening af rytteren uden hest og man får yderligere instruktioner og rådgivning til øvelser eller andet man kan lave når man ikke sidder på hesten.

Manuel behandling til rytteren
Har du spændinger/smerter under ridningen påvirker det også din hest.
En fysioterapeutisk behandling består at flere forskellige manuelle teknikker der reducerer smerter og spændinger hos rytteren. Hvis disse nedsættes kan du som rytter nemmere anvende din hjælpere korrekt og ikke lade hesten kompensere for dine spændinger og dermed forbedres jeres samlede præstation.