Tæer der peger ud

Puh.. her er der mange ting der kan være årsagen og mange forskellige løsningsmuligheder. Her vil jeg gennemgå nogle af årsagerne og komme med et par bud på måder at løse det på. Prøv dem af og se om nogle af dem virker for dig, men vær opmærksom på at der kan være andre ting der skal løses i samme omgang for at det lykkes 100 %. Dette kan dog være et godt sted at starte, specielt når man står og skal prøve det alene.

Nå med det sagt, så lad os komme i gang.

Problematikken med tæer der peger ud under ridning involverer potentielt mange af vores bindevævskæder. Kort fortalt har du linjer på den laterale side (længst fra midtlinjen) af kroppen der er for korte/stramme og trækker dine tæer ud af. Samtidig vil dine linjer på den mediale del (tættest på midtlinjen) være for lange og slappe. Det er lidt en forenklet måde at sætte det op på men forsøg at arbejde med dem og se om du kan få det til at fungerer, ellers kan det være du eventuelt skal have fat i lidt faglig hjælp.

1. Inderlårene skal trænes og positioneres korrekt
Inderlårene skal være din primære kontakt til sadlen. Du skal være i stand til at have kontakt med sadlen med dine inderlår uden at presse dig fast. Forestil dig en meget let kontakt som nærmest “suger” sadel og inderlår sammen. Undgå at tænke du skal klemme dig fast til sadlen med dine underschenkler og knæ.

2. Senespejlet (tractus iliotibialis) på ydersiden af låret skal løsnes
Her kan du fx arbejde med forskellige strækøvelser og er du den glade ejer af en foamroller er den meget effektfuld. Når du nu er i gang med at strække og rulle kan du lige tage inderlåret med i samme ombæring.

3. Øvelse i sadlen
Her kræver det du har en ven med til at hjælpe dig. Vennen skal give dig lidt modstand på ydersiden af anklen. Det der gerne skulle ske her er du skal aktiverer de dybe muskler i underbenet så det roterer om sig selv i en indadgående retning og tæerne skal komme op og spredes. Øvelsen kan alternativt også laves siddende på en stol, her skal du presse din ankel mod indersiden af stolebenet og arbejde på samme måde som hvis du sad på hesten og havde en hjælper til at give modstanden.

Så er det bare om at komme i gang og prøve de forskellige ting af. Måske nogle virker for dig, måske de alle gør og måske problemet kommer et andet sted fra og du skal arbejde med noget helt andet.

Udgivet i Ikke-kategoriseret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *